Yetişkin terapisi, yetişkin bireylerin yaşamlarında karşılaştıkları zorluklarla başa çıkmalarına, duygusal sağlıklarını iyileştirmelerine ve daha tatmin edici bir yaşam sürmelerine yardımcı olan bir terapi yaklaşımıdır. Yetişkin terapisi, çeşitli konularda destek sağlar ve bireyin duygusal, zihinsel ve davranışsal sağlığını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapar.
Yetişkin terapisi, bireylerin yaşamlarındaki stres, kaygı, depresyon, travma, ilişki sorunları, kendilik saygısı, özgüven, stres yönetimi, duygusal düzenleme, geçiş dönemleri, kimlik keşfi, yaşam amacı, krizlerle başa çıkma, bağımlılık, yas ve kayıp gibi konuları ele alabilir. Terapist, bireyin duygularını, düşüncelerini ve davranışlarını anlamak için empati, güven ve saygı çerçevesinde bir ilişki kurar ve terapi sürecini yönlendirir.
Yetişkin terapisi farklı terapi yöntemleri ve teknikleri kullanabilir, bu terapötik yaklaşımlar bireyin ihtiyaçlarına ve terapistin uzmanlığına bağlı olarak değişebilir. Örnek olarak bilişsel davranışçı terapi, duygusal odaklı terapi, çözüm odaklı terapi, psikanalitik terapi, aile sistemleri terapisi, mindfulness tabanlı terapiler gibi farklı terapi yaklaşımları yetişkin terapisi süreçlerinde kullanılabilir.